foto archief

 

Nieuwsarchief

Afsluiting project Os Heibloem

maandag 16 mei 2016

Op vrijdag 20 mei 2016 sluiten wij het kunst en cultuurproject “Os Heibloem “ af.

De leerlingen en leerkrachten zijn  hier een 8-tal weken  volop mee bezig geweest.

Wij nodigen u  van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

Meester Jan Mennen heeft samen met collega kunstenaar Ton Piepers en met alle  kinderen van de school  een kunstwerk  gemaakt dat aan de voorkant van de school tegen de muur een mooie plaats zal krijgen. Burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal onthult op 20 mei om 18.15 uur dit kunstwerk. De leerkrachten en leerlingen hebben ook een mooi boekjegemaakt over Heibloem.

Een 1e exemplaar van dit boekje wordt op 20 mei aangeboden aan de gemeenschapsraad van de Heibloem. Dit om aan te tonen dat de school een centrale plaats in de gemeenschap Heibloem inneemt!

Verder kunt u op deze avond van 18.00-20.00 uur een kijkje in de school nemen waar naast de werkstukken van kinderen ook een fototentoonstelling is ingericht.

Bij mooiweer kunt u op het terras genieten van een drankje.

Werkgroepbijeenkomsten

vrijdag 11 maart 2016

De werkgroepbijeenkomsten zijn dit jaar gepland op onderstaande avonden. Telkens van 19.30 tot 22.00 uur 

 • 7 april
 • 21 april
 • 5 mei
 • 19 mei
 • 2 juni
 • 16 juni
 • 8 september
 • 22 september
 • 6 oktober
 • 3 november
 • 17 november
 • 1 december
 • 15 december

Presentatie natuurbegraafplaats

zondag 6 maart 2016

Woensdagavond 6 april zal door het Parochiebestuur een presentatie worden verzorgd over de ideeën die binnen het bestuur leven over de omvorming van de begraafplaats tot een Natuurbegraafplaats. 

Gelukkig Nieuwjaar

vrijdag 1 januari 2016

Bestuur en kader van Jeugdwerk Heibloom wenst iedereen een gezond en gelukkig 2016!

Fazanterie

woensdag 16 december 2015

Werk verenigingen Heibloem heeft resultaat

 

Eind augustus hebben verenigingen uit Heibloem in opdracht van de stichting IKL 13.000 m² netten uit een naaldbos verwijderd. In dit naaldbos aan Caluna nabij Heibloem was vroeger een fazantenkwekerij gevestigd. Na het kappen van het naaldhout is recent een nieuw bos aangeplant. Daarmee is dit project afgerond.

 

Van fazantenkwekerij naar natuurbos

Aan Caluna, ten westen van Heibloem is gedurende tientallen jaren een fazantenkwekerij gevestigd geweest. Om de fazanten binnen te houden zijn hekwerken geplaatst en netten aangebracht. IKL heeft dit bosperceel opgeruimd en omgevormd in een inheems loofbos. Hiertoe is een flinke hoeveelheid werk verzet. Naast een aannemer heeft IKL hierbij de hulp ingeroepen van de verenigingen in Heibloem.

 

Het bosperceel dat opgeruimd is, meet 250 bij 75 meter. Een aannemer heeft een schuurtje gesloopt en een kilometer hekwerk verwijderd. Verenigingen in Heibloem hebben tegen vergoeding 13.000 m² netten verwijderd die deels in de bomen hingen en deels op de grond lagen, bedekt door een laag mos en naalden. Deze oppervlakte is vergelijkbaar met de oppervlakte van twee voetbalvelden.

 

Een deel van het op te ruimen bosperceel bestaat uit loofhout, dit is gehandhaafd. Nadat in de rest van het bos alle hekwerken en netten zijn verwijderd en afgevoerd heeft een aannemer het naaldhout geveld. Vervolgens is het perceel recent herplant met inheems loofhout, zoals zomereik, zoete kers, beuk, hazelaar, vuilboom en lijsterbes. Hiermee is het project afgerond. De kosten van dit project worden gedragen door de gemeente Leudal en de provincie Limburg.

 

 

Contactpersonen:

Bèr Houben, regiomanager Noord- en Midden-Limburg, 0475-386439 / 06-50903824

Jan Leunissen, projectleider, 0475-386438 / 06-23462588

< 3 4 5 6 7 >