foto archief

 

Nieuwsarchief

Contactavonden

woensdag 19 augustus 2015

De Heemkundeverenigingen houdt dit najaar enkele contactavonden bij Route 74. Leden en niet leden zijn dan welkom met hun vragen over genealogie, oude foto's en ander archiefmateriaal. Leden van de Heemkundevereniging zijn aanwezig. Loop dus gerust eens binnen.

Dit najaar zijn de contactavonden gepland op  22 oktober (gewijzigde datum in verband met bijeenkomst Os Dorp) en 15 december, telkens vanaf 19.30 uur.

Os Dörp

zondag 7 juni 2015

De gemeente is bezig om onder de noemer "Os Dörp" een aanzienlijke bezuinigingsoperatie door te voeren. Op de pagina van de gemeenschapsraad staan onder het kopje "Actuele Documenten" 5 bestanden die hierop betrekking hebben. Dit betreft het uitvoeringsplan en 4 bijlages.

De eerstvolgende vergadering van de Gemeenschapsraad zal dit onderwerp van bespreking zijn. Eventuele vragen en opmerkingen kunnen nu al aan de Gemeenschapsraad worden doorgegeven. Liefst per mail naar de secretaris.

Ondertekening overeenkomst met IKL

maandag 27 april 2015

Woensdagavond 22 april heeft Harrie Vermeulen namens de Gemeenschapsraad zijn handtekening gezet onder een overeenkomst met Ber Houben van IKL. De overeenkomst voorziet in een aantal afspraken rondom het opruimen van de voormalige fazantenkwekerij aan Caluna door Heibloemse verenigingen.

Inmiddels is een werkgroep gestart met de voorbereidingen van de werkzaamheden, maar er kunnen nog wel wat extra handjes bij. Doet jouw vereniging nog niet mee, maar zou je dat well willen doen, neem dan contact op met de secretaris van de Gemeenschapsraad.

Jeugdwerkkamp 2015

zaterdag 25 april 2015

De voorbereidingen voor het kamp van jeugdwerk zijn weer begonnen.

Dit jaar gaan we op kamp bij blokhut De Koeberg van Jong Nederland in Baarlo.

We gaan op kamp van zaterdag 8 augustus t/m donderdag 13 augustus. Als je vast een kijke wil nemen op de locatie  https://sites.google.com/site/jongnederlandbaarlonl/verhuur-blokhut Onder aan de pagina vind je een plattegrond van de blokhut.

 

Opruimen voormalige fazantenkwekrij

zaterdag 18 april 2015

Woensdagavond 22 april zal onze voorzitter de overeenkomst tekenen waarin wordt afgesproken dat we met de Heibloemse verenigingen de voormalige fazantenkwekerij aan Caluna gaan opruimen. De ondertekening is voorbereid door een werkgroep met vertegenwoordigers vanuit een aantal Heibloemse verenigingen samen met het IKL.

Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat dit een mooi project wordt dat zowel voor IKL als voor de verenigingen het nodige kan opleveren. Na de ondertekening zullen de voorbereidingen van de werkzaamheden verder gaan en in augustus en september kunnen we dan echt aan de slag. Verenigingen die nog willen deelnemen of meer willen weten kunnen zich melden bij de Gemeenschapsraad.

< 4 5 6 7 8 >