foto archief

 

Nieuwsarchief

Gelukkig Nieuwjaar

vrijdag 1 januari 2016

Bestuur en kader van Jeugdwerk Heibloom wenst iedereen een gezond en gelukkig 2016!

Fazanterie

woensdag 16 december 2015

Werk verenigingen Heibloem heeft resultaat

 

Eind augustus hebben verenigingen uit Heibloem in opdracht van de stichting IKL 13.000 m² netten uit een naaldbos verwijderd. In dit naaldbos aan Caluna nabij Heibloem was vroeger een fazantenkwekerij gevestigd. Na het kappen van het naaldhout is recent een nieuw bos aangeplant. Daarmee is dit project afgerond.

 

Van fazantenkwekerij naar natuurbos

Aan Caluna, ten westen van Heibloem is gedurende tientallen jaren een fazantenkwekerij gevestigd geweest. Om de fazanten binnen te houden zijn hekwerken geplaatst en netten aangebracht. IKL heeft dit bosperceel opgeruimd en omgevormd in een inheems loofbos. Hiertoe is een flinke hoeveelheid werk verzet. Naast een aannemer heeft IKL hierbij de hulp ingeroepen van de verenigingen in Heibloem.

 

Het bosperceel dat opgeruimd is, meet 250 bij 75 meter. Een aannemer heeft een schuurtje gesloopt en een kilometer hekwerk verwijderd. Verenigingen in Heibloem hebben tegen vergoeding 13.000 m² netten verwijderd die deels in de bomen hingen en deels op de grond lagen, bedekt door een laag mos en naalden. Deze oppervlakte is vergelijkbaar met de oppervlakte van twee voetbalvelden.

 

Een deel van het op te ruimen bosperceel bestaat uit loofhout, dit is gehandhaafd. Nadat in de rest van het bos alle hekwerken en netten zijn verwijderd en afgevoerd heeft een aannemer het naaldhout geveld. Vervolgens is het perceel recent herplant met inheems loofhout, zoals zomereik, zoete kers, beuk, hazelaar, vuilboom en lijsterbes. Hiermee is het project afgerond. De kosten van dit project worden gedragen door de gemeente Leudal en de provincie Limburg.

 

 

Contactpersonen:

Bèr Houben, regiomanager Noord- en Midden-Limburg, 0475-386439 / 06-50903824

Jan Leunissen, projectleider, 0475-386438 / 06-23462588

Samen voor de voedselbank

zondag 29 november 2015

Het parochiecluster van Heibloem, Neer en Roggel doet mee aan de actie van L1 Samen voor de voedselbank. Dit jaar willen we samen met de L1 de handen in elkaar slaan, om ons in te zetten voor de voedselbank. We willen zoveel mogelijk producten inzamelen. De slogan van dit jaar luidt dan ook: Wat doe jij? Wat mag u allemaal inleveren? Dit zijn langdurige houdbare producten. Een boodschappenlijst is in overleg met de zes voedselbanken in Limburg tot stand gekomen en bestaat uit de producten waaraan het grootste tekort is. Dit zijn o.a. pasta, rijst, blikgroente, blikken vlees, houdbare zuivel in pak, koffie/thee, aardappelpuree in pak, houdbaar broodbeleg, bakolie/olijfolie en vruchtensap in pak. Waar en wanneer kunt u dit inleveren? Heibloem: St. Isidoruskerk, Pater van Donstraat 4 Op de woensdagen 9 en 16 december van 18.30- 19.30 uur Op de donderdagen 10 en 17 december van 18.30-19.30 uur 

Bonte Avond 2016

zondag 22 november 2015

Beste mensen,

 

Wat hebben we weer genoten van alweer de zesde editie van de Heibloemse Bonte Avond. Wie nog even terug wil blikken op deze geweldige avond kan dat doen via onderstaande fotoviewer. Hier zijn alle foto´s van de bonte Avond te vinden.

 

Groeten Stichting Heibloemse Avond

Resultaten gesprekstafels Os Dorp

woensdag 11 november 2015

Op de pagina van de Gemeenschapsraad is onder het kopje Actuele documenten het document geplaatst dat Bureau Dorpsraden naar aanleiding van de bijeenkomst Os Dorp in Heibloem heeft opgesteld. Dit is een samenvatting van hetgeen door de gesprekstafels is genoteerd. Omdat niet alle aanwezigen dit verslag toegestuurd hebben gekregen is het hier nu ook te vinden.

 

< 4 5 6 7 8 >