Wensbus

Meer weten? Kijk op de website van de Wensbus Heibloem

 

Nieuws (klik op onderwerp voor details)

Hertjes van Limburg

Acht parochies zamelen voedsel in voor "de Hertjes van Limburg".

De parochies van pastoor Vankan en pastoor Schwillens gebruiken de adventstijd om lang houdbare producten in te zamelen voor de organisatie "De Hertjes van Limburg." Deze is vorig jaar opgericht en werkt vanuit Heythuysen. Zij maken voedsel- en kledingpakketten voor de mensen in de minima. Ook binnen de gemeente Leudal komt armoede voor! Dit is heel vaak verborgen armoede. Vooral in Heythuysen merken ze dat er nog steeds een groot taboe op heerst. Vanuit hun facebookpagina helpen zij de leden in Leudal. Dit gebeurt met gesloten beurzen. Ze zijn volledig afhankelijk van de leden en de mensen die hen een "werm Hert" toedragen. Bij een lokale supermarkt in Baexem mogen ze twee keer per week de ten minste houdbare tot producten ophalen. Zonder deze supermarkt geen Hertjes! Met de kerstdagen zou het fijn zijn om de mensen van Leudal hier bewust van te laten worden. Een tijd van bezinning, familie, samen zijn en DELEN!! Denk aan de mensen die geen volwaardig kerstdiner op tafel kunnen zetten, en niet de mogelijkheid hebben om lekker te gaan uit eten! Alle houdbare voedsel is welkom, maar zo ook verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en bv toiletpapier en keukenrol! De Hertjes bedanken de pastoors ook voor hun geweldig initiatief, dat de kerken ter beschikking stellen aan de Hertjes van Limburg!

Wanneer kunt u het brengen? - Heibloem, Pater van Donstraat 4: op dinsdag 6-12 en 13-12 en op donderdag 8-12 en 15-12 van 18.30 uur -19.30 uur en op donderdag 8-12 en 15-12 ook van 13.00 uur -13.30 uur. 

 

Fotoselectie

 

Agenda

Start

vrijdag 6 oktober t/m vrijdag 10 november

We zijn weer gestart met de activiteiten van Jeugdwerk Heibloom. De kinderen komen weer bij u aan de deur om loten van De grote Clubactie te verkopen. De opbrengst hiervan wordt geheel besteed aan activiteiten voor de kinderen van Jeugdwerk Heibloom.


Informatiebijeenkomst uitbreiding windmolenpark

donderdag 26 oktober
20:15 - 18:59

Gemeenschapsraad

Klokkestoel

Donderdagavond 26 oktober vindt de al eerder aangekondigde vervolgbijeenkomst plaats over de eventuele uitbreiding van het windmolenpark aan de Boerderijweg. De organisatie is in handen van coöperatie Zuidenwind die graag met omwonenden (dus ook uit Heibloem) in gesprek wil. Meer informatie volgt.


Ongeros Kitsch kienen

zaterdag 18 november
20:30 - 23:00


Eetpunt

dinsdag 21 november
12:00 - 14:00

Klokkestoel

Openbare vergadering

woensdag 29 november
20:15 - 22:30

Gemeenschapsraad

Klokkestoel

Agenda wordt later vastgesteld en op onze website gepubliceerd. Agendapunten zijn aan te melden via het secretariaat: gemeenschapsraad.heibloem@gmail.com 


Ongeros Sinterklaas

zaterdag 2 december
16:30 - 18:00Jaarvergadering

dinsdag 6 maart
13:30 - 17:00

Klokkestoel

 

Nieuws Gemeente Leudal

Leudal / Inwoner / Actueel / Nieuws (RSS)
Nieuwsberichten van de Gemeente
 • Informatieavonden “reconstructie Leeuwenbekstraat, Fresiastraat en Geraniumstraat te Ittervoort”

  Voor het project  “Onderhoud Leeuwenbekstraat, Fresiastraat en Geraniumstraat te Ittervoort” worden er twee informatieavonden voor de aanwonenden en belanghebbenden gehouden

  • De “haalsessie” vindt plaats op woensdag 1 november 2017 vanaf 19:00 uur tot 21:00 uur.
  • De “brengsessie” vindt plaats op woensdag 29 november 2017 vanaf 19:00 uur tot 21:00 uur.

  Beide avonden worden gehouden in gemeenschapshuis Cultureel Centrum De Mortel, Leliestraat 2, in Ittervoort.

  Publicatiedatum: 22 oktober 2017
 • Tijdelijke verkeersmaatregel St. Maartensviering Roggel

  Op zondag 5 november 2017 vindt op de Markt in Roggel de St. Maartensviering plaats. Hierdoor zal de Markt, een gedeelte van de Raadhuisstraat en een gedeelte van de Kerkstraat tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer, behalve voor voetgangers. De tijdelijke afsluiting zal plaats vinden op zondag 5 november vanaf 15:00 uur en 22:00 uur.

  Publicatiedatum: 22 oktober 2017
 • ‘Uit met Ouders’ avond; Veilig uitgaan voor jeugd

  Waar loopt een jongere tegenaan bij een avondje stappen? Is het wel veilig? Hoe kan een ouder zijn kind beschermen tegen alcoholmisbruik? Op deze en heel veel andere vragen over veilig uitgaan ontvangen ouders antwoord tijdens de avond ‘Uit met Ouders’ op dinsdag 7 november 2017.

  Publicatiedatum: 22 oktober 2017
 • Vellen bosperceel Noorderbaan

  Vanaf 25 oktober 2017 voert de gemeente Leudal een kaalkap uit aan een bosperceel aan de Noorderbaan in Heythuysen. Het betreft het bosperceel van ca. 0,6 hectare met voornamelijk populieren ten noorden van S.V. Heythuysen. De omgeving ervaart veel overlast door het rondvliegend pluis van de vrouwelijke balsempopulieren en daarom is er voor gekozen de bomen te kappen.

  Publicatiedatum: 19 oktober 2017
 • Uitnodiging voor alle mantelzorgers in Leudal!

  Vrijdag 10 november 2017 is de landelijke Dag van de Mantelzorg, met als thema: ‘Mantelzorg doe je samen.’ Een feestelijke dag om mantelzorgers te (h)erkennen en te waarderen. Ook in de gemeente Leudal vinden we dit een belangrijke dag om mantelzorgers te waarderen. Mantelzorgers die voor hun naasten zorgen nodigen wij van harte uit voor onderstaande activiteiten.

  Publicatiedatum: 19 oktober 2017
 

Meer weten? Kijk op de website van de Wensbus Heibloem

 

weer in heibloem

 

#heibloem