Thema: De Sprookjesboom!

Maandagmorgen

Hallo lieve kinderen, er was eens een dag dat .... zo begon de sprookjesboom vanmorgen zijn verhaal...

De Fakir en de kabouter komen aangelopen. Ze hebben het erover dat de Fakir moet afvallen. Hij is zo dik, dat het tapijt niet meer van de grond af komt en daarom moet de kabouter hem vooruit trekken. Ondertussen zitten de heks en de wolf in het snoephuisje. Wanneer de Fakir en kabouter bij het snoephuisje aankomen, kan de Fakir zich niet beheersen. Hij trekt een paar snoepjes van het huisje af en begint deze op te eten. De heks gluurt deze hele tijd door het raam van haar huisje naar de Fakir en de kabouter. Zodra de Fakir de snoepjes van haar huis trekt, komt ze naar buiten gestormd, met de wolf achter haar aan. De heks is woedend dat de Fakir aan haar snoepjes heeft gezeten. De wolf beschermt meteen zijn vlees, voor het geval dat de Fakir daar ook nog aan gaat beginnen. De Fakir en de kabouter lopen weg van de heks en wolf. De Fakir zegt tegen de kabouter dat hij er helemaal klaar mee is. Hij denkt dat de bewoners van het bos, de wolf en heks moeten gaan wegjagen. Hij spreekt met de kabouter af dat ze alle bewoners bij elkaar gaan roepen voor een vergadering vanavond.

Maandagmiddag

De Fakir en de kabouter hebben iedereen opgetrommeld voor de vergadering. De geit, Roodkapje en Doornroosje zijn erbij gekomen. De Fakir en de kabouter vertellen wat er vanmorgen gebeurd is en geven aan dat zij het zat zijn en dat ze vinden dat de wolf en heks uit het bos weg moeten. Natuurlijk is iedereen het hier mee eens. De Fakir wil het meteen goed aanpakken. Uitroeien die bende. Maar Doornroosje en Roodkapje, de zoete dames van het stel, vinden het een beter idee als je het eerst op de lieve manier probeert. Ze besluiten om morgenvroeg bij de heks en de wolf aan te kloppen en dan aardig aan ze te vragen of ze weg willen. Mocht dit niet werken, dan gaan ze over op plan B. De heks en de wolf wegjagen uit het bos. Mocht dit lukken, dan besluiten ze vrijdag groot feest te houden! Ze weten zeker dat ze het voor elkaar krijgen, dus de kinderen mogen al beginnen met het verzinnen van een dansje ofzo! Iedereen is enthousiast en ze gaan allemaal weer naar huis. 

 

Dinsdagmorgen

De Fakir, kabouter, en Roodkapje kloppen aan bij het huisje van de heks en wolf. Zodra de heks en wolf zien wie er aan de deur is, vliegen ze naar hun waardevolle spullen. De heks naar haar kruidentuintje en de wolf naar zijn vlees, om het te beschermen tegen de eetlust van de Fakir. Roodkapje voert het woord en vraagt vriendelijk of ze willen vertrekken uit het bos. De heks en wolf kijken elkaar aan en beginnen super hard te lachen. Ze komen niet meer bij van het lachen, waarop de anderen besluiten maar weg te gaan. De Fakir, kabouter en Roodkapje zijn nu pas écht boos. Plan A heeft niet geholpen, dan maar over op plan B! 

Gelukkig kregen we in het zwembad geen bezoek van de heks of de wolf! 


Woensdagmorgen

De wolf slaapt naast zijn vlees en de heks slaapt naast haar kruidentuintje. Ze beschermen alles wat ze hebben tegen de Fakir. Roodkapje en de geit lopen heel voorzichtig naar de wolf. Ze gaan zijn vlees stelen, maar hij mag natuurlijk niet wakker worden! Wanneer dit gelukt is, komen de Fakir, kabouter en Doornroosje om de hoek kijken. Zij hebben allemaal vrolijke versieringen bij zich en gaan het kruidentuintje van de heks eens lekker opfleuren. Kijken wat de wolf en heks daar van zeggen! Dit lukt allemaal maar net! De wolf en heks worden steeds net niet wakker.

Woensdagmiddag

De heks en de wolf zijn wakker geworden en zien wat er gebeurd is. De wolf heeft geen eten meer en het tuintje van de heks is een grote vrolijkheid. Ze zijn laaiend! De heks trekt alles wat vrolijk en fleurig is uit haar tuintje. De wolf gaat als een gek over het hele terrein op zoek naar zijn eten. De heks gaat na het ontfleuren van haar tuintje, weer naar binnen. De wolf rent nog steeds het hele terrein rond, opzoek naar zijn eten. Zodra de heks binnen is, verschijnen de Fakir, kabouter, geit, Doornroosje en Roodkapje. Dat hebben ze toch goed gedaan! Ze zijn hartstikke blij en supertrots op zichzelf. Ze gaan overdreven blij weer weg. De wolf, die ondertussen stiekem achter een struik is gaan zitten om mee te luisteren, komt boos naar voren. Wat denken die domme blije wel niet?! Hij richt zich naar de kinderen en zegt: ‘Dit krijgt nog wel een staartje!!’


Donderdagmorgen

De wolf vertelt aan de heks wat hij gisteren gezien en gehoord heeft. Hij is extra kwaad, want hij heeft sinds gisteren al geen eten meer gehad en hij sterft van de honger! Hij zegt tegen de heks dat hij dat geitje gaat vangen en hem gaat oppeuzelen. Dat is hun eigen verdiende loon! De heks lacht hem uit, omdat ze denkt dat dit niet gaat lukken. De wolf is daar al zolang mee bezig, dat geitje vangen lukt toch nooit. De wolf loopt weg en komt terug met het geitje aan een touw. Zie je nou wel dat ik het kan! Roept hij tegen de heks. En hij vertrekt met de geit het huisje in. De heks volgt.

Donderdagmiddag

De Fakir, kabouter, Doornroosje en Roodkapje zijn al de hele middag aan het zoeken naar het geitje. Ze kunnen haar maar niet vinden. Ze kloppen maar eens aan bij de heks, om te kijken of zij het geitje hebben. De heks zegt het geitje niet gezien te hebben en de wolf is volgens haar ook niet thuis. De Fakir, kabouter, Roodkapje en Doornroosje horen het geitje schreeuwen en gillen, maar ze mogen niet naar binnen van de heks. Ze gaan weg bij het huisje en gaan even bij elkaar zitten.. Hoe moeten ze dit nu weer oplossen? 

 

Vrijdagmorgen
De Fakir, kabouter, Doornroosje en Roodkapje hebben de hele nacht gezocht en gepiekerd. Ze zijn helemaal hulpeloos. Ze vragen aan de kinderen van groep 6 t/m 8 of zij het geitje misschien gevonden hebben, gisteravond in het bos? Als de kinderen vertellen dat ze een geitje aan het spit hebben zien staan, is er nog grotere paniek. 
Op dat moment komt het geitje uit het bos gestrompeld. Het geitje ziet er gehavend uit. Iedereen is superblij om het geitje te zien. Ze besluiten dat dit de laatste druppel was, de maat is vol. De heks en wolf moeten gevangen worden, uit dit bos verwijderd.

Vrijdagmiddag
Er staat een kooi op het veld. De Fakir, kabouter, geitje, Doornroosje en Roodkapje leggen hier een zelfgemaakt kruidendrankje en een stuk vlees in. Ze willen op deze manier de heks en de wolf in de kooi lokken. Ze verstoppen zich achter de struiken, om te kijken wat de wolf en de heks zullen doen. 
De wolf en heks komen eraan. Ze zien meteen de ‘kooi’ staan en ruiken dat daar iets in ligt wat ze beide graag willen hebben. Ze vragen aan de kinderen of ze daar naar binnen moeten gaan. Zodra de heks en wolf in de kooi zijn, valt deze dicht en zitten ze gevangen. De Fakir, kabouter, geit, Doornroosje en Roodkapje komen tevoorschijn. Ze halen het doek van de kooi af en gillen het uit van vreugde.

Vrijdagavond
Van de kooi is een pakketje gemaakt, dit moet naar Timboektoe 2 in Verwegistan. Op het veld staan de Fakir, kabouter, geit, Doornroosje en Roodkapje. Ze zijn aan het praten over hoe blij ze wel niet zijn. De Fakir kan nu in alle rust snoepjes eten van het huisje. 
De postbode komt aangelopen en haalt het pakketje op. De rust is weer wedergekeerd in het bos. Laat het feest maar beginnen!


Dit was het laatste jaar dat Peter Joosten een rol in het verhaal speelde, om te laten zien hoe goed hij kan improviseren had hij deze week een paar verschillende rollen; roodkapje, fakir en wolf. Volgend jaar is zijn laaste jaar bij KVW Heibloem, hij heeft aangegeven daarna te stoppen. 

 

weekindeling

Weekindeling KVW 2013

WEEKINDELING 2013

We hebben weer van alles leuks gedaan deze KVW week;

  • vlaggen maken
  • spellenmiddag met de brandweer
  • zwemmen bij de IJzeren Man
  • speurtocht door Heibloem (groep 1 t/m 4)
  • vossenjacht in het bos (groep 5 t/m 8) 
  • met de huifkar naar Houtsberg (groep 1 t/m 4)
  • handboogschieten (groep 5 t/m 8)
  • spokentocht (groep 6, 7 en 8)

En natuurlijk de feestelijke afsluiting op vrijdagavond. Met allerlei leuke optredens, een spellenfancy fair en een loterij. 

 

Foto's