KVW Heibloem 50 jaar!

50 Jaar!

We bestaan dit jaar 50 jaar!! Een hele mijlpaal, die we niet zomaar voorbij lieten gaan. De KVW-week stond in het teken van Feest! We hebben de afgelopen maanden diverse acties gehad om geld in te zamelen. Dit geld hebben we gebruikt om in de KVW week diverse leuke activiteiten te gaan doen met de kinderen.

 

Op vrijdag 15 augustus vierden we ons jubileumfeest. Leiding en besturen van alle 50 jaren KVW konden zich opgeven. We hebben een geweldig feest gehad!

 

Nogmaals willen we iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen bedanken voor een geweldig 50e KVW editie. Wij als leiding en bestuur hebben ervan genoten!

 

 

Weekindeling

Maandag

Vandaag ging de 50e KVW week van start. Om te beginnen begon de opening met een gepimpt KVW-lied en natuurlijk het verhaal. De dag werd vervolgd met vlaggen maken, een groepsfoto maken met jubileum shirts en een erg leuke fotospeurtocht door het dorp.

 

Dinsdag

Deze mooie dag hebben de kinderen doorgebracht met een grandioze spellendag. Levend tafelvoetbal, een pyramide beklimmen, buikschuiven en voetballen in veel te grote broeken die aan elkaar vast zaten ging ze allemaal goed af. Tijdens de lunch werden we verwend met frietjes en aan het einde van de spellendag werden we getrakteerd op een suikerspin, Jammie!

 

Woensdag

Wie jarig is trakteerd! Daarom is heel kvw met de bus naar Irrland geweest, wat een pret! Waterglijbanen, hooibalen, maisbad, water, springkussens en nog veel meer! Het was een zonnige leuke dag!

 

Donderdag

Elke groep had vandaag zo zijn eigen invulling; appels glazuren, wafels baken, pizza bakken, theezakje ruilen noem maar op. Alle ouderwetse kvw-activiteiten zijn aan bod geweest vandaag. 's Ochtends waren alleen groep 5-6-7-8 op het veld, 's middags mochten de jongere groepen gebruiken van het veld. Het was een zeer geslaagde dag!

Natuurlijk was er 's avonds weer de spokentocht. De kinderen vertrokken per fiets naar fam. Evers om hun slaapspullen alvast klaar te leggen en gingen vanuit hier te voet verder naar fam. van Lier voor het spookverhaal. Na het verhaal vertrokken de groepen het bos in waar het verschrikkelijk griezelde en spookte.


Vrijdag

Vanochtend zijn alle kinderen en leiding gestart met een gezamenlijk ontbijt. Heel erg gezellig zaten we met zijn allen in de tent te ontbijten en na te vertellen over alles wat al de hele week gebeurd was. Hierna zijn alle groepen zich klaar gaan maken voor het optreden van vanavond. De dag vloog om! Tijd voor FEEST!

 

Namens bestuur en leiding hartelijk dank voor deze geweldige jubileumeditie, leuke reacties, complimenten en enthousiasme gedurende deze week! Tot volgend jaar!


 

Verhaal

Verhaal

Maandag

Na 50 jaar ziet het er een keer rustig uit in het KVW-dorp. Zouden ze nu dan eindelijk een normaal feest kunnen houden vrijdag? De Burgemeester loopt tevreden door het dorp en verteld dat hij een app op zijn telefoon heeft waarmee hij 3 wensen kan doen. Hij gelooft er niets van, maar laat via facebook weten aan een paar oude vrienden weten dat hij een wens gaat bedenken. Hij heeft een plan; HAHA, hij wenst de bosjesmannen terug! De Burgemeester laat zijn telefoon perongeluk vallen en de eerste wens wordt perongeluk verzonden! "Uw wens is verzonden", staat er op het scherm. Zal de app dan wel werken? De Burgemeester wordt nerveus, hij waarschuwt de kinderen en belt Agent Fluitjes op om op te letten of er iets veranderd in het dorp.

's Middags komen de bosjesmensen aan. Ze zijn helemaal de weg kwijt, ze hebben geen idee wat er gebeurd is en waar ze nu zijn. Ze horen allemaal mensen en telefoons met geluidjes. Ze kennen dit niet en snappen er niets van. Ze zijn boos, bang en verward. Bij ieder geluidje van een mobiele telefoon ofzo, schrikken ze en staan ze weer klaar om te vechten. Ze moeten zich ergens gaan settelen, het wordt al donker en ze kunnen nu geen kant  meer op. Ze zeggen tegen de kinderen dat ze hout gaan verzamelen om een huisje te bouwen. Als de bosjesmensen het hout gaan verzamelen komen Fluitjes en Boots kijken. Onderzoeken het hele veld met een loep, maar kijken natuurlijk grandioos langs de bosjesmensen af.


Dinsdag

Burgemeester ontwaakt. Denkt in eerste instantie dat er niets aan de hand is en zegt zie je nu wel, er is niets gebeurt, flutapp. Dat zet hij natuurlijk ook weer op Facebook. Dan ziet de burgemeester dat hij een berichtje op FB gekregen heeft van Sjakie & de Witte Ridder. Zij zijn al onderweg naar het dorp. Zij hadden ook een goede wens verzonnen en wilden die app ook wel eens uitproberen.

Burgemeester vraagt aan de kinderen of zij iets gezien hebben, of er iets veranderd is? Dan komt de burgemeester erachter dat er opeens een hut staat. De burgemeester bedenkt welk kind hij naar binnen in de hut zal sturen om te kijken wat daar te zien is. 

Net op dat moment start de muziek van de Bosjesmensen en komen zij naar buiten met de speren in hun handen. Zij hebben honger en willen gaan jagen. De burgemeester schrikt zich dood en rent weg. De Bosjesmensen zoeken eerst op het veld naar eten en gaan daarna langzaam het bos in, om te gaan jagen.

De burgemeester heeft op Facebook gezet dat hij erg bang is en zijn huis niet meer uit durft. De Witte Ridder en Sjakie komen tegelijkertijd aan en zien het Facebookbericht op het grote scherm. Ze gaan naar het huis van de Burgemeester en kloppen aan, maar hij schreeuwt dat hij vanwege die bosjesmensen niet meer naar buiten komt. De muziek start weer en de bosjesmensen komen naar buiten. Sjakie en de Witte Ridder kennen de bosjesmensen niet en hebben geen idee wat ze hier mee aan moeten. Ze appen de burgemeester wie deze mensen zijn en wat ze willen.

De burgemeester appt terug dat het slechte mensen zijn en dat zij hen willen opeten. Sjakie gaat met zijn lomp gedrag naar de Bosjesmensen toe, want hij zal wel eens even kijken wat ze precies willen. Sjakie verstaat er weinig van wat ze allemaal zeggen, maar met handen en voeten hebben ze een soort van communicatie. De Witte Ridder blijft op een afstandje, hij vindt het maar allemaal niks, en is een beetje bang.


Donderdag

Fluitjes en Boots staan voor de deur van de Burgemeester. Hij is geappt door de burgemeester of hij hem wil komen bewaken, want hij is erg bang. Dit is ook op Facebook te zien.

 

De muziek start weer en de bosjesmensen komen naar buiten. Ze komen op Fluitjes af. Fluitjes probeert te blijven staan, maar hij bibbert wel heel erg op zijn benen. De bosjesmensen vragen hem waar de burgemeester is. Fluitjes heeft ondertussen in zijn broek geplast en gooit er alles uit wat hij weet. Boots onderzoekt het plasincident grondig en daarna probeert hij Fluitjes tegen te houden om alles te zeggen. Over de app en hij vertelt dat de burgemeester niet meer naar buiten durft te komen. De bosjesmensen vragen zich af wat een app is en Fluitjes stamelt dit antwoord ook naar buiten. Na dit gesprek gaan de bosjesmensen naar Sjakie, die al de hele tijd aan de zijkant van de tent aan het luisteren is. Ze vertellen hem dat zij deze app willen hebben, om zichzelf terug te wensen naar het eiland. Sjakie wil hen helpen in ruil voor de hut en een krat Lindeboom. Morgen zullen ze het plan bespreken.

 

 

 

Sjakie en de bosjesmensen komen bij elkaar om het plan te smeden om de burgemeester te ontvoeren, zodat ze de app kunnen gebruiken. De Witte Ridder hoort dit en gaat het verhaal aan Fluitjes en Boots vertellen. Zij besluiten samen de deur van de burgemeester te beschermen. De burgemeester zet op Facebook dat de bosjesmensen hem willen ontvoeren. De bosjesmensen komen naar het huis van de burgemeester en willen naar binnen. Fluitjes, Boots en De Witte Ridder houden dit tegen en de bosjesmensen druipen af. Fluitjes met pamper aan, en de Witte Ridder zijn trots op zichzelf en ook de burgemeester is blij. De bosjesmensen zijn heel boos en waarschuwen de kinderen dat zij vanavond ook in het bos zullen zijn, dus dat ook de kinderen op moeten letten!! 


Vrijdag

De burgemeester voelt zich een stuk veiliger en durft eindelijk naar buiten te gaan. Hij is bezig met zijn telefoon en hoort niet dat de muziek weer gestart wordt en de bosjesmensen eraan komen. De bosjesmensen proberen hem mee te nemen, maar dit lukt niet, hij is te zwaar. Wel krijgen ze zijn telefoon te pakken en rennen hiermee weg. De burgemeester is doodsbang en vlucht zijn huis in. De bosjesmensen komen terug en hebben de telefoon vast. Ze hebben geen flauw idee wat ze hiermee aan moeten. Ze gaan Sjakie vragen hen te helpen.

Sjakie legt aan de bosjesmensen uit hoe de telefoon werkt. Zij willen een wens gebruiken om zichzelf terug te wensen naar hun eiland, ze vinden het maar niks in deze moderne wereld. Sjakie roept de burgemeester, want Sjakie voelt zich hier niet goed bij, aangezien de burgemeester ook zijn vriend is.

Na enige overtuiging komt de burgemeester met zijn 3 bodyguards Fluitjes, Boots en de Witte Ridder, toch naar buiten.
De burgemeester vraagt aan de bosjesmensen of ze echt naar huis willen? Want we hebben vanavond een groot feest en hij kan zich niet voorstellen dat iemand dat wilt missen. Hij noemt allemaal moderne dingen die gebeuren op dat feest, een DJ, springkussen en nog veel meer. De bosjesmensen snappen hier natuurlijk niets van. Ze willen graag bij het feest blijven, maar daarna willen ze wel graag naar huis. Dit is prima, zij krijgen de laatste wens, mits ze zich vanavond goed gedragen.

De burgemeester gelooft nu echt wel dat de app werkt en wilt de tweede wens gebruiken voor het feest van vanavond. Hij wenst dat het een knalfeest wordt en dat er niets fout gaat.

 

Vrijdagavond

Iedereen loopt mee in de optocht. Bij aankomst op het veld voelen de bosjesmensen zich niet op hun gemak. Ze vragen aan de burgemeester of ze niet nu al weg mogen, dit is te modern voor ze. Dit mag natuurlijk en ze worden uitbundig uitgezwaaid door iedereen. En dan kan het feest beginnen!!


 


 

 

Fotoselectie maandag

 

Fotoselectie dinsdag

 

Fotoselectie woensdag

 

Fotoselectie donderdag

 

Fotoselectie vrijdag

 

Optredens feestavond

 

Tekst Themalied 'Al 50 jaor'

pdf

Tekst Themalied 'Al 50 jaor'

Al 50 joar

Avicii      wake me upEder joar deejse weer gaer mèt

Aan die sjoeane blieje waek

Den te voot noa Kirkelsberg haer

Of noa de Luuëbaek

Botterhamme in un tuutje goan mèt

Un fles ranja, oeh wat fijn!

En un alik rölke drop deep inne tès

En det gans veur dich allein!!

 

Ut KVW hiej oppe Heibloom

Doa wiltj eder gaer aan mèt doon

As kindj en later as leiding auch weer

Det geit zoea al vieftig joar

 

Ut KVW hiej oppe Heibloom

Doa wiltj eder gaer aan mèt doon

As kindj en later as leiding auch weer

Det geit zoea al vieftig joar

 

Aafsjied neme det is lestig

Zoe get sjoeans lieëtse neet los

Om met jonk en oad te kuite

Op ut veldj of in ut bos

Dus kumse gauw weer truuk as leiding

En den preufse weer dae sfeer

Ut verhoal det speeltj de ganse waek door

Zoe spannendj den weer

 

Ut KVW hiej oppe Heibloom

Doa wiltj eder gaer aan mèt doon

As kindj en later as leiding auch weer

Det geit zoea al vieftig joar

 

Ut KVW hiej oppe Heibloom

Doa wiltj eder gaer aan mèt doon

As kindj en later as leiding auch weer

Det geit zoea al vieftig joar

 

Det geit zoea al vieftig joar

Det geit zoea al vieftig joar

Det geit zoea al vieftig joar.

 

 

Al 50 jaor KVW Heibloom

U heeft Adobe Flash nodig om dit fragment te beluisteren.

 

Falderie 2014

U heeft Adobe Flash nodig om dit fragment te beluisteren.

 

Gastenboek

leeg

Hier kun je van alles kwijt. Wat vind je van onze site? Wat van het Kindervakantiewerk in Heibloem? Heb je ideeën of wil je ons gewoon iets vertellen? Schrijf het op en laat het weten!

sandra
2016-08-21 19:28:44

De tenten staan weer op het veld, het zwembad is gevuld en de aankleding voor het thema ziet er weer super uit! Ik heb er zin in!!!

Iris Koper
2016-08-18 15:22:28

Wij zijn er helemaal klaar voor! Jullie ook?

Bas Timmermans
2015-08-20 08:06:46

het thema was erg leuk en Tijs vond het erg leuk en hij komt volgend jaar weer terug en volgend jaar is mijn laaste jaar en dan hoop ik dat het een leuk thema is groetjes bas en tijs

iris
2015-08-19 08:12:07

Ondanks het weer al twee hele mooie dagen gehad! Ik zie dat het zonnetje al schijnt dus vandaag wordt het een mooie dag! Veel plezier!

Tes.
2015-08-17 15:08:34

De eerste dag zit er bijna op, helaas met regen. Maar... volgens weeronline.nl is het vanaf morgen droog!!! Joepie!

Peter en Renate
2015-08-17 10:26:45

Het veld ligt er weer geweldig bij. Decor is weer schitterend.Iedereen een toffe en leuke week gewenst

Sandra
2015-08-16 19:19:41

Het veld is weer aangekleed, het zwembad gevuld en de groepstentjes zijn opgezet. Morgenvroeg beginnen we aan de kvw week. Het terrein is nu nog leeg en wacht op de kinderen van Heibloem.

Iris koper
2014-12-04 18:23:11

Alweer flink aan het brainstormen voor een nieuw thema en activiteiten voor kvw 2015! Ik heb er nu alweer zin in!

peter en renate
2014-08-16 18:46:06

Antonio , bedankt voor jou inzet en ook voor jou geld jammer dat je ermee ophoudt.

Will Theelen
2014-08-16 13:43:16

Hoi Allemaal, Leiding KVW jullie hebben er weer een mooie week van gemaakt, bedankt hiervoor. Hierbij wil ik Peter en Renate in het bijzonder bedanken voor de inzet van 27 jaar en 22 jaar KVW, heel knap dat jullie je zo'n lange periode hebben ingezet voor KVW, we zijn trots op jullie beide.


1 2 3 4