Vrijdag

Vrijdag

Vrijdag hebben de kinderen zich vermaakt op het KVW terrein en hebben alle groepen geoefend voor de feestavond. Om 13:00 uur hebben we afgesloten, zodat iedereen kon rusten en voorbereiden op het feest van vanavond.

 

Verhaal

Dirk, Kapitein Pier en de bemanningsleden zijn weer bij de boot. Ze hebben Dirk gevonden en de Kapitein wil hem gaan kielhalen als wraak voor het verkopen van een verroeste boot. De bemanningsleden en de kinderen helpen om Dirk te verzuipen in het zwembad! Eenmaal in het zwembad roep Dirk om vergiffenis en zegt dat hij hen kan helpen. Hij wil met de muntstukken die zijn betaald voor de verroeste boot onderdelen gaan kopen om de boot te laten maken. Kapitein Pier, de bemanningsleden en de kinderen stemmen toe.

 

De piraten zijn vollop aan het werk om het stuur op de boot te monteren en om de zeilen te repareren. Ook de kanonnen worden voor de zekerheid even nagekeken. Dirk de Handelaar komt angstig aangelopen en vraagt hoe het gaat. Ze kunnen zijn hulp wel gebruiken! Met een beetje geluk kunnen ze dan vanavond al vertrekken. Dirk de Handelaar verteld de kinderen dat hij toch wel spijt heeft van zijn daden. Hij wil van het overige geld een feest geven voor de piraten, maar dat moet nog even geheim blijven tot vanavond. Op het feest moet gedanst worden en er moet voldoende rum aanwezig zijn!

 

's Avonds verrast Dirk de Handelaar de piraten met een feest. De piraten zijn de verkoper toch wel dankbaar voor zijn hulp, ondanks dat het feest betaald is van hun eigen muntstukken. Echter mogen de kinderen wel beloond worden voor hun goede hulp deze week! AHOY!

 

selectie donderdag

 

Donderdag

Donderdag

Donderdag is groep 1 t/m 4 op het KVW terrein gebleven. We zouden eigenlijk naar speeltuin 'Kitskensberg' in Roermond gaan, maar door het warme weer hebben we besloten om de verkoeling en water op het KVW terrein op te zoeken. Zo zijn we met zijn allen kort naar het speeltuintje in het dorp geweest en hebben we daar gezellig geluncht, daarna hebben we ons vooral met water vermaakt.

Groep 5 t/m 8 is per fiets naar Kirkelkesberg in Roggel gegaan om daar te starten met een survival. In samenwerking met KVW Roggel kon de jeugd zich geven aan een pittige Bootcamp, een kabelbaan vanaf de berg, een survivalparcours, levend stratego en een natte Wipe-Out in de Roggelse Beak. Ze kwamen afgemat weer aan op het KVW terrein en hadden een geweldige dag!

 

Verhaal

Dirk de Handelaar komt 's ochtends aan met een enorme boot. Wat een oude roestbak zeg, daarmee kunnen ze ook niet varen! De twee bemanningsleden roepen Kapitein Pier en Toos Stuurloos erbij en verrassen hen met de aankoop van de boot. Kapitein Pier is een beetje boos dat ze de schat hebben gebruikt om de boot te kopen. Maar met boos zijn komen ze nergens. Samen kijken ze naar een oplossing, maar dat is niet makkelijk. Bekvechtend komen ze tot het besluit dat er onderdelen moeten komen om hun eigen boot toch echt weer de zee op te laten gaan. Ze vragen de kinderen om spullen te verzamelen vandaag en deze vanmiddag te overhandigen zodat de boot snel gemaakt kan worden.

 

's Middags verzamelen de bemanningsleden en de kapitein bij de boot. Allemaal hebben ze niet veel kunnen vinden, de kinderen eigenlijk nog minder. Dirk de Handelaar komt aanlopen en vraagt of ze al weg kunnen. Hij lacht erg gemeen omdat hij weet dat het niet zo is. De bemanning wordt kwaad en probeert Dirk te grijpen om hem te kunnen kielhalen. Helaas is Dirk er te snel vandoor. Een achtervolging mocht helaas niet baten. De kapitein geeft de kinderen van 5 t/m 8 de opdracht om met de spokentocht uit te kijken naar Dirk.

 

 

selectie woensdag

 

Woensdag

Woensdag

Woensdag hebben we een geweldige spellendag gehad op het KVW-terrein. Het was behoorlijk warm weer, dus hebben we onze dag goed omgekregen met waterspellen en de zwembaden. Ook kwamen de brandweer en de crashtender ons van verfrissend koud water en speelschuim voorzien. Als lunch kregen we frietjes en een snack en als afsluiter krgen we nog een heerlijk koud ijsje. 

 

Verhaal
Vanochtend kwamen de twee verloren bemanningsleden aan bij hun boot. Zij weten waar de schat is, maar vertellen ze lekker niemand. Als Kapitein Pier in de buurt is, doen ze alsof ze van niets weten. Als alle kinderen op het terrein arriveren, besluiten ze hen toch te vertellen dat ze weten waar de schat is. De kinderen mogen natuurlijk niets doorvertellen aan Kapitein Pier en Toos Stuurloos. Ook vertellen ze, dat ze met de schat maar zonder de andere bemanningsleden willen vertrekken van het eiland. Zo wordt de schat voor hen alleen! Wat is het toch een gemeen stel piraten bij elkaar! 

 

Vanmiddag gingen de twee bemanningsleden op onderzoek uit of dat de boot nog te repareren is en of zij samen (maar stiekem) kunnen vertrekken van dit eiland. Ze proberen of het kanon het doet: BOEMPAMPAAF!! Gelukkig dit doe... BOEMPAMPAAF!! Die doet het nog, maar niet helemaal zoals het hoort. Misschien toch maar eens kijken voor een andere boot. Toevalling kwam de vreemde Dirk de Handelaar aanlopen. Hij had hun verhaal zo half meegekregen en wil de bemanningsleden graag een boot verkopen. Ze maken een deal, voor vierhonderd muntstukken mogen de bemanningsleden de boot kopen. Morgenochtend komt Dirk de Handelaar de boot brengen. Kapitein Pier en Toos Stuurloos komen toevallig aangelopen. Kapitein Pier heeft het al goed geschoten, er is iets niet pluis met zijn twee bemanningsleden en Dirk de Handelaar. De kindere kunnen hem niet echt duidelijk maken wat er precies aan de hand. Hij zal ze in de gaten houden.. 

 

selectie dinsdag

 

Dinsdag

Dinsdag

Dinsdag hebben we met zijn allen gezwommen bij de IJzeren Man in Weert. We hebben genoten van het weer en het water! 

 

Verhaal
Kapitein Pier wist zich vanochtend geen raad meer. De boot is nog steeds kapot, zijn bemanningsleden zijn nog steeds niet terug. Aan de bewoners van het eiland heeft hij ook niet zoveel. De kinderen vertellen niets en lijken zich niet echt zorgen te maken om Kapitein Pier zijn problemen. Hij vraag de kinderen nogmaals nadrukkelijk om in het zwembad uit te kijken naar zijn bemanningsleden en de schat. 

 

Bij de IJzeren Man zijn de kinderen aan het spelen en aan het genieten. Opeens lopen er twee vreemde lui rond. Ze konden wel piraten zijn! De kinderen hebben dit al snel door. De piraten weten helemaal niet waar ze zijn, maar dat kunnen de kinderen hen wel duidelijk maken. Maar oh.. wat zijn ze kluts kwijt omdat ze niet weten waar Kapitein Pier is. Hopenlijk kunnen de kinderen hen snel bij elkaar brengen! 

 

selectie maandag

 

Maandag

Maandag

Maandag zijn we 's ochtends begonnen met groepsvlaggen maken en onze groepsherkenning gaan versieren. 's Middags is groep 5 t/m groep 8 vlotten gaan bouwen (met een beetje hulp van de leiding bleven ze zelfs drijven!) en groep 1 t/m groep 4 heeft een piratenspeurtocht gehad in het dorp. Ze hielden er een piratendiploma aan over!

 

Verhaal

Kapitein Pier is aangespoeld op de Heibloem met zijn boot en één bemanningslid. Dit door een zware storm, hierdoor is de rest van zijn bemanningsleden kwijt, is de vlag kapot, zijn er spullen van het schip kwijt en de schat die ze vervoerden weg. Ook is zijn boot helemaal vernield door de storm, zo kan hij de zee niet meer op!

De kinderen van KVW weten niet wat ze zien. Een kapitein en een piraat lopen over het KVW-terrein. Kapitein Pier en zijn bemanningslid zien de kinderen en proberen contact met ze te maken. Dit lukt nog niet echt. Wel krijgen ze de kinderen duidelijk gemaakt wat er is gebeurd door de zware storm. Ze vragen de kinderen om nieuwe vlaggen te maken voor de boot en mee te zoeken naar de schat en de bemanningsleden. Als ze vlaggen hebben, hun schat is gevonden en de bemanningsleden terrecht zijn, kan Kapitein Pier weer op Zee.

De kinderen van groep 1 t/m groep 4 gaan in het dorp op zoek naar de schat. Ze vinden een schat, maar (helaas) zat er alleen maar chips in de schatkist. Dat is vast niet de schat van Kapitein Pier. De kinderen van groep 5 t/m groep 8 gaan vlotten bouwen, in de hoop te leren hoe het piratenleven in elkaar steekt en wat er op zee allemaal bij komt kijken!

 

's Middags komt Kapitein Pier terug. Gelukkig hebben er een aantal groepen, na lang zeuren van Kapitein Pier, een vlag voor hem over om zijn piratenboot te redden. Echter moeten de kinderen Kapitein Pier en zijn bemanningslid teleurstellen, ze hebben zijn schat en zijn bemanningsleden nog niet gevonden. Wat een pech. Kapitein Pier vraag de kinderen om morgen tijdens het zwemmen uit te kijken naar de bemanningsleden die wellicht nog in de zee zwemmen!

 

 

Piratenlied

U heeft Adobe Flash nodig om dit fragment te beluisteren.

 

Falderie Faldera

U heeft Adobe Flash nodig om dit fragment te beluisteren.