Weekprogramma

Weekprogramma KVW 2017

Maandag
Ochtend: groepsvlaggen maken en vrije invulling.
Middag: Groep 1-4 speurtocht (Meenemen: zwemkleding-vleugeltjes)
Groep 5-8 vlotten bouwen (Meenemen: zwemkleding-fiets-waterschoenen) 

 

Dinsdag
Alle groepen gaan zwemmen bij de IJzeren Man in Weert.
(Meenemen: zwemkleding-vleugeltjes) 
Voor ouders die rijden: we vertrekken meteen na de opening en willen om 15:45 uur weer opgehaald worden.

 

Woensdag
Alle groepen hebben sport- en spellendag.
(Meenemen: zwemkleding-vleugeltjes)
(Meenemen groep 5-8: opgavebriefje spokentocht)


Donderdag

Groep 1-4 Vrije invulling op het veld & Picknick in de speeltuin. 
(Meenemen: zwemkleding-vleugeltjes)
Groep 5-8 Survivallen met KVW Roggel rondom Kirkelkesberg.
(Meenemen: zwemkleding-fiets-sportkleding-voldoende drinken)

Spokentocht
Deelnemers aan spokentocht dienen om 20:30 uur met FIETS en SLAAPSPULLEN te verzamelen. Ouders mogen de volgende ochtend een lunchpakketje komen brengen voor de vrijdagochtend.

 

Vrijdag
Alle groepen hebben vrije invulling.
(Meenemen: zwemkleding-vleugeltjes)

 

 

 

 

Verslag vanuit Fort Eslang - Vrijdag

Vrijdagochtend:

Cadetten komen uit het bos gelopen zonder de sergeant. Ze vertellen dat de sergeant op de vlucht geslagen is toen de eerste schoten gelost werden. Gelukkig hebben ze ook zonder de sergeant gezorgd dat de Roggelse troepen niet door konden. De kinderen worden gevraagd om goed uit te kijken of ze de sergeant kunnen zien.

 

Vrijdagmiddag:

Er klinkt een harde knal. Cadet Bos komt uit de bos met de sergeant. De andere cadetten vragen gelijk wat er gebeurd is. Cadet Bos vertelt dat hij schoten hoorde en dat hij gelijk het bos ingegaan is om te helpen. Hier kwam hij de sergeant tegen die achter een boom verscholen zat te bibberen. Dit was achter de vijandelijke linies en ze moesten dus zorgen dat ze daar weg kwamen. De cadetten vroegen wat de knal was voordat de sergeant en Bos het bos uitkwamen. Cadet Bos vertelt dat dit de bunker van de Roggelse soldaten was. Hij had een paar granaten gevonden en heeft de bunker opgeblazen om veilig terug te keren. De cadetten juichen dat betekend dat het Roggelse leger verslagen is. Dat vraagt om een groot feest vanavond! Ook wordt er een optocht georganiseerd ter ere van de dapperheid van cadet Bos.

 

Vrijdagavond:

De optocht gaat van start met cadet Bos vooraan. Alle cadetten en de sergeant krijgen een onderscheiding van de Heibloemse burgemeester. De sergeant krijgt een Medal of Joamer, de cadetten een echte onderscheiding en cadet Bos krijgt de hoogste onderscheiding. De sergeant bedankt alle kinderen en zegt dat ze klaar zijn om het leger in te gaan. Het feest kan beginnen.

 

Verslag vanuit Fort Eslang - Donderdag

 

Donderdagochtend:

De twee cadetten zijn al op voordat het reveille heeft geklonken. Ze hebben de helm van cadet Wood bij zich en verstoppen deze tussen de kinderen. Ook verzinnen ze een list om te kijken of cadet Wood wel echt zo goed is als ze denken. Ze willen hem nog een paar oefeningen laten doen en bespreken samen met de kinderen af welke oefeningen. Vervolgens klinkt het ochtendappel en staan de twee cardetten in acht. Natuurlijk is cadet Wood weer te laat. Hij is zijn helm kwijt! Hoe kan dat nu toch?! De sergeant is kwaad dat cadet Wood te laat is en de cadetten stellen voor om cadet Wood extra oefeningen te laten doen terwijl de rest toekijkt. Hier valt cadet Wood door de mand. Hij blijkt niks te kunnen. De overige cadetten confronteren hem hiermee en cadet Wood geeft toe dat hij eigenlijk cadet Boss is. De sergeant stuurt hem wederom van de legerbasis af. De andere twee cadetten zijn blij!

 

Donderdagmiddag:

Groot alarm!!  Paniek!! Paniek!! Een van de cadetten die moest surveilleren kwam snel aangerend. Hij heeft Roggelse gezien over de grens. Wat nu?! De sergeant kwam eraan en hoorde de paniek! Hij werd nerveus en roept code rood uit! Van iedereen wordt verwacht dat hij / zij in opperste staat van paraatheid is. De andere cadetten viel ook op dat de sergeant erg nerveus is. De sergeant vertelde dat ze vannacht in het bos stelling in nemen om in ieder geval ervoor te zorgen dat ze vannacht niet door de linies breken, want mochten ze door de linies breken dan is er morgen geen kvw. De kinderen van groep 6, 7 en 8 werden geïnstrueerd om goed op te letten in het bos vannacht. De sergeant en cadetten gaan bewapend het bos in.

 

 

 

Verslag vanuit Fort Eslang - woensdag


Woensdagochtend:

Tijdens het ochtendappel stonden de cadetten weer in acht. Opeens kwam er een behoorlijk gespierde cadet aanlopen. Hij stelt zich voor als cadet Wood. Iedereen is onder de indruk hoe gespierd hij is. Cadet Wood wil zich graag nog aanmelden voor de opleiding. De sergeant is erg onder de indruk en stemt toe. Ze gingen oefeningen doen en cadet Wood hielp de sergeant goed mee.
 
Woensdagmiddag:

'S middags gingen de cadetten verder met oefeningen doen. Cadet Wood bleek nu toch niet zo sterk te zijn als hij er uit ziet. Heel toevallig maakt hij veel dezelfde fouten als cadet Boss die eerder van de opleiding afgestuurd is. De andere twee cadetten krijgen hun twijfels.. is dit wel cadet Wood?? Of doet hij zich voor als Cadet Boss? Of is dit cadet Boss?? Ze weten het niet meer. De sergeant blijft overtuigd dat cadet Wood het wel kan. Cadet Wood wuift de kritiek zelf weg door te zeggen dat hij er nog een beetje in moet komen, dat hij slecht geslapen had en dat hij al jaren niets meer in het leger gedaan heeft. Vervolgens verzint de sergeant nog een oefening. De cadetten moeten met granaten gaan gooien. Ook hieruit blijkt dat dit cadet Wood weer niet lukt.

 

Verslag vanuit Fort Eslang - Dinsdag

Dinsdagochtend

 

Vanochtend stond de sergeant opnieuw de kinderen te verwelkomen bij de slagboom. Hierna volgde het ochtendappel met het reveille. Er kwamen twee cadetten de legerbasis op lopen, maar waar was de derde? Even later kwam cadet Boss aan in zijn pyama en slaapzak. Hij had zich verslapen! Hij vertelde dat hij moe was van al die zware oefeningen. De sergeant werd boos en als straf moesten alle drie de cadetten oefeningen doen. Cadet Boss ging dit natuurlijk weer niet goed af. De andere cadetten ergeren zich nu ook omdat zij de dupe zijn van het gedrag van cadet Boss. Doordat cadet Boss de oefening nu weer niet goed uitvoert wordt hij door de sergeant van de opleiding afgestuurd. Hier zijn de andere cadetten erg blij mee.


Dinsdagmiddag was er geen verhaal

 

Verslag vanuit Fort Eslang - maandag

 

Maandagmorgen

Vannochtend is kvw 2017 begonnen! Alle kinderen kwamen aan op het kvw-terrein bij de slagboom met het kleine hokje. Hier werden ze al direct halt gehouden. De Dril sergeant wenste iedereen goedemorgen, gaf ieder kind een bandje en wees hen de juiste groep. Toen alle kinderen op de banken zaten vertelde de Dril sergeant dat door de oplopende spanningen wereldwijd er besloten is om een legeropleiding op de Heibloem te starten. De kinderen zijn de uitverkorene om ons land te gaan beschermen. Toen hij klaar was met zijn praatje kwam er in de verte een legerjeep het veld oprijden. De jeep reed scheef en toeterde zodat alle kinderen goed wakker konden worden. Toen de jeep stopte en er 3 kandidaten uit de auto kwamen zagen de kinderen dat ze te veel alcohol gedronken hadden! Ze waren zat, hadden flessen wijn en lege kratten bier bij en een cadet viel zelfs uit de auto! Dit kon toch niet?! Toen ze op het terrein aankwamen wouden ze gaan slapen in plaats van beginnen aan de opleiding tot soldaat. De sergeant werd gelijk boos dat ze te laat waren en liet ze 10x opdrukken. Hierbij bleek dat een cadet dit niet goed kan, namelijk cadet Boss. Hij kreeg direct een waarschuwing. Na het opdrukken heeft de sergeant de discipline verteld die nodig is in het leger. Hij vertelde dat ze vanmiddag direct gingen beginnen met het oefenprogramma.  


Maandagmiddag

Het oefenprogramma ging van start. De cadetten kregen oefeningen om beter te worden, waarbij ze flink afgemat werden door de sergeant. Ze moesten onder een legernet doortijgeren en aan een klimrek hangen. Cadet Boss bleef achterlopen en snapte niet veel van de disciplineregels. De sergeant werd constant boos op cadet Boss omdat hij niks kan en veel te traag is. De dag werd afgesloten met het strijken van de vlag. Hierdoor moesten de cadetten netjes in een rij in houding staan en hun petten en hoeden afzetten. Cadet Boss begreep dit niet en ging op de grond zitten. Hij was te moe van de oefeningen om te blijven staan! Vervolgens werd de sergeant weer boosen kreeg cadet Boss zijn laatste waarschuwing.

 

Tekst Themalied 2017

Fiëste 

Refrein:    

Ich veul, mich thoës oppe basis 

Leger, jao dao wil ich wirke 

Strijden, of mien laeve der vanaaf hingtj

Wae vecht door, tot de litste aodem 

(kort instrumentaal  ertussen) 

 

Refrein:    

 

Ich wil neet traine (traine) 

Ich wil gewuün lol (lol) 

Gank toch weg met dae sergant 

Alles wat ich wil in ut leger is dit 

FIËSTE ! 

Wae vechte door, tot de litste aodem 

 

(instrumentaal) 

 

Refrein:   (2x) 

 

(instrumentaal) 

 

Ich wil neet dat ze äöver de baek komme 

Dat ze maar fijn dao blieve 

Leever gein code roëd 

Wae wille vreede en fiëst same met eederein en eine lach op mien gezicht 

FIËSTE ! 

FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST, FIËST 

Wae vechte door, tot de litste aodem 

 

(instrumentaal) 

 

Refrein:  

 

Legerlied

U heeft Adobe Flash nodig om dit fragment te beluisteren.

 

Falderie Faldera

U heeft Adobe Flash nodig om dit fragment te beluisteren.